Src Güvenli Sürüş Teknikleri Deneme Sınavı

Src Güvenli Sürüş Teknikleri Deneme Sınavı - 3.7 out of 5 based on 13 votes
Kullanıcı Oyu:  / 13
En KötüEn İyi 

src sınav soruları, src deneme sınavı, src 4 deneme sınavı, src deneme sınavları, güvenli sürüş teknikleri

1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş tekniğine uydundur ?

A)Hız limitlerinin aşılması,

B)Emniyet kemerinin takılması,

C)Uykusuz ve yorgun yola çıkılması,

D)Diğer yaya ve sürücülere saygısız davranılması.

2) Bilmediğiniz uzun bir yola çıkarken aşağıdakilerden hangisi yapılır ?

A)Araca yiyecek içecek alınır.

B)Yol güzergahındaki yakıt istasyonları araştırılır.

C)Kara yolu haritası alınır.

D)Hepsi

3) Yakıt tasarrufunu etkileyen faktörlerden biri aşağıdakilerden hangisidir ?

A)Yakıt filtresinin temizliği,

B)Yağ filtresinin temizliği,

C)Yol ve yük şartlarında uygun vites kullanmak,

D)Lastik hava basınçlarını artırmak,

4) Güvenli Sürüş tekniği nedir ?

A)Sürücünün sürüşün her anında aracına tam olarak hakim olması,araç dışından gelen olaylara seri şekilde cevap verebilmesi,

B)Aracını doğru yerde,doğru pozisyonda ve olması gerektiği sürede intikalini en güvenli şekilde sağlaması,

C)Sürücünün,aracı ve aracın limitlerini,aracın da sürücüyü tam olarak tanıması,

D)Hepsi

5) İyi ve güvenli bir sürüş için aşağıdaki uyarılardan hangisi doğrudur ?

A)Başa gelebilecek her türlü duruma karşı çözümleri önceden tasarlayamazsınız,

B)Eğer bir konvoyda veya yakın takip edilen bir trafikte iseniz önünüzde seyreden araca bakın,

C)”Apuaplanning”etkisinde gazı artırın,direksiyonu düz tutun,

D)Sollama yapmadan önce öndeki araca çok fazla yaklaşmayın.

 

7) Sürüş pozisyonu açısından hangi ifade yanlıştır?

A) Virajlarda dengenizi kaybetmemeniz için her zaman sırtınızın koltuğa yapışık olması gerekir.

B) Tutma pozisyonu saat 10-15 pozisyonudur.

C) Debriyaja tam basıldığında ayak hafif kırık olmalıdır, ayrıca direksiyonu çevirme esnasında kollar dizlere değmemelidir.

8) Dikkat ve konsantrasyonun sağlanması açısından hangisi yanlıştır?

A) Hiçbir zaman uykulu araba kullanmayın.

B) Şoförler için 0.50 promil alkol yasal sınırdır.

C) 2 saat 120’yle gitmek, 1 saat 90’la, 1 saat 150’yle gitmekten daha güvenlidir.

D) Dışarıdan, diğer sürücülerden gelecek tepkileri umursamayın.

9) Yağmurda lastiklerin kullanımıyla ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Lastik tabanındaki çizgi çizgi desenler daha iyi tutunma sağlamaz. Tek görevi suyu boşaltmak ve yer ile teması sağlamaktır.

B) Havası inik lastiklerde su kanalları kapanır. Su yeterince boşaltılamaz ve lastikler suyun üzerine tırmanarak yol ile temasını düşük hızlarda bile kaybeder.

C) Aquaplanning veya direksiyon boşalması ön tekerlerin dönmeyerek su yastığının üzerinde kızaklaması demektir dönmeyen ön tekerleklere yön verilmez.

D) Hepsi

10) Stepnenin havası en az ne kadar zamanda bir kontrol edilmelidir?

A) Haftada bir

B)15 günde bir

C) Ayda bir

D) Üç ayda bir

11) El freni olarak bilinen park freni sistemidir. Park freni bir taşıtı yaklaşık % kaç eğimli yolda tutabilmektedir.

A) %15

B) %16

C) %20

D) %22

12) Reaksiyon mesafesi değişkenliği aşağıda verilen hangi şarta bağlı değildir?

A) Hız

B) Sürücünün fiziki ve ruhsal durumu

C) Yolun durumu

D) Sürücünün konsantrasyonudur

13) Frenleme mesafesini etkileyen faktörlerden en önemli olan faktör hangisidir?

A) Yolun eğimi

B) Hız

C) Yolun yüzeyi

D) Lastiklerin durumu

14) Hangi taş arasında olan sürücülerin algılamaları daha kısa sürededir?

A) 18-25

B) 25-35

C) 35-45

D) 35-55

15) Yan aynalardan en iyi yararlanmayı sağlamak için aynalar kaç dereceye ayarlanmalıdır?

A) 30

B) 45

C) 60

D) 90

16) Sıcak günlerde araç kullanma ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Sıcak havalarda lastik havaları indirilmez

B) Sıcak havalarda direksiyon tek elle tutulur.

C) Hızlı yol kesimlerinde camlar sonuna kadar açılmalıdır

D) Açık camlar yakıt tüketimi azaltır

17) Sıcak günlerde araç kullanma ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Güneş gözlüğü ve siperlikler yaz günlerinin parlaklığını arttırır.

B) ön ve arka cam önüne gazlı çakmak veya tüpler bırakılmamalıdır.

C) Klima olmayan otolarda ağır yemekler düzlükler uyku getirir.

D) Ölümcül kazaların çoğu güneşli gün ve düzlüklerde olmaktadır.

18) Aşağıdakilerden hangisi defansif sürücülük için önemli kurallardandır?

A) Probleme girmemek

B) Problem tespit edildikten sonra çözmek

C) Problem oluştuktan sonra

D) problemi iyi anlamak uzmanına çözdürmek

19) Sollama esnasında aşağıdakilerden hangisi önemli değildir?

A) Doğru karar

B) Doğru yer

C) Doğru hız

D) Aracın Yükü

20) Servis freni bozuk araçları çeken araçlar saatte kaç km’nin üstünde bir hızla süremezler?

A) 20

B) 15

C) 50

D) 35

CEVAP ANAHTARI

1

B

8

B

15

D

2

D

9

D

16

A

3

C

10

B

17

A

4

D

11

B

18

A

5

B

12

C

19

D

6

 

13

B

20

D

7

B

14

D

 

 

Yorumlar   

 
0 #2 hatalı soruerol erdem 10-03-2013 15:28
merhaba sinan bey, siteyi yapan tasarımcı bazen böyle hatalar yapabiliyor, ben hemen düzeltiyorum. src sınavında sizlere kolay gelsin
Alıntı
 
 
0 #1 sorular hatalısinan 09-03-2013 00:06
ilk 10 soruyu çözdüm ve devam etmedim çünki;1 ve 6 sorunuz aynı sorular ve cevaplarınız yanlış tekrar kontrol edermisin
Alıntı
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

 
 
 
 

İlgili  Makaleler