10 MART 2013 SRC 4 SINAV SORULARI

10 MART 2013 SRC 4 SINAV SORULARI - 4.3 out of 5 based on 37 votes
Kullanıcı Oyu:  / 37
En KötüEn İyi 

src4sinavsorularivecevaplar1

SRC 4 SINAV SORULARI

src 4 sınav soruları ve cevapları src4 soru indir pdf test aralık 4014 hakkında bilgi içerir. src4 sınav soruları, src sınav soruları, src4 sınav soruları ve cevapları, src sınav soruları ve cevapları, src sınav soru ve cevapları, src sınav soruları indir, src4 sınav soruları, src 4 sınav soru ve cevapları, haziran src4 sınav soruları, src sınav soruları ve cevapları pdf haziran 2011 soruları

src4sinavsorularivecevaplar1

SRC 4 SINAV SORULARI

src 4 sınav soruları ve cevapları src4 soru indir pdf test aralık 4014 hakkında bilgi içerir. src4 sınav soruları, src sınav soruları, src4 sınav soruları ve cevapları, src sınav soruları ve cevapları, src sınav soru ve cevapları, src sınav soruları indir, src4 sınav soruları, src 4 sınav soru ve cevapları, haziran src4 sınav soruları, src sınav soruları ve cevapları pdf 10 MART 2013 SRC 4  BELGESİ SINAV SORULARI

10 MART 2013 SRC 4 
BELGESİ SINAV SORULARI

1. Lastiğin yanağında yazan P215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki 215 neyi ifade eder?
A) Lastiğin tipini
B) Lastiğin genişliğini
C) Kesit genişlik oranını
D) Lastiğin yapısını

2. Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir?
A) Motor çalışmayabilir
B) Motor stop edebilir
C) Radyatör ve radyatör hortumları delinebilir
D) Silindir kapağı ve silindir bloğu çatlayabilir

3. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir?
A) Şarj dinamosu  B) Konjektör / Regülatör
C) Distribütör  D) Ateşleme bobini

4. Aşağıdakilerden hangileri şarj sisteminin önemli parçalarından birisidir?
A) Akü  B) Alternatör  C) Kontak anahtarı  D) Marş motoru

5. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre; sürücülerin her 24 saat içinde 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi vardır. Bu süre biri en az 8 saati kesintisiz olmak üzere en fazla kaç ayrı süre halinde kullanılabilir?
A) 1 B) 3 C) 4 D) 5

6. AETR Sözleşmesine göre; göre sürücü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün günlük dinlenme süresinde ne gibi bir değişiklik olur?
A) Bir değişiklik olmaz
B) Günlük dinlenme süresi 2 saat azaltılır
C) Günlük dinlenme süresi 1 saat azaltılır 
D) Günlük dinlenme süresi 2 saat arttırılır

7. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre, şoförler 11 saatlik dinlenme sürelerini biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilirler. Bu durumda günlük dinlenme süresine kaç saat daha eklenerek kaç saate çıkartılır?
A) 1 Saat eklenerek 12 Saate çıkartılır
B) 2 Saat eklenerek 13 Saate çıkartılır
C) 3 Saat eklenerek 14 Saate çıkartılır 
D) 4 Saat eklenerek 15 Saate çıkartılır

8. AETR Sözleşmesine göre, dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak başka bir yerde kullanılacaksa kesintisiz en az kaç saate indirilebilir?
A) 24 Saat  B) 30 Saat  C) 36 Saat  D) 48 Saat

9. Aşağıdakilerden hangisi “sürüş yeteneğini etkileyen zihinsel süreçlerden biri” değildir?
A) Stres  B) Depresyon  C) Otomasyon  D) Öfke

10. Aşağıdakilerden hangisi “kazaya yatkın kişilik tiplerinden biri” değildir?
A) Karamsar 
B) Aşırı olumlu düşünen
C) Soğukkanlı 
D) Aşırı olumsuz düşünen

11. Aşağıdakilerden hangisi empati için gerekli değildir?
A) Başkasının yerine karar vermek
B) Dinlemek-Anlamak
C) Karşımızdakinin bakış açısıyla olaylara yaklaşmak
D) Geri bildirimde bulunmak

12. Aşağıdakilerden hangisi “sürücünün sahip olması gereken zihinsel ve psiko-motor becerilerden biri” değildir
A) Dikkat 
B) Kişilik özellikleri
C) Hız-mesafe tahmini 
D) Karar verme/muhakeme yeteneği

13. Reaksiyon mesafesi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
A) Sürücünün yorgun olup olmadığına
B) Yol zemininin çamurlu olmasına
C) Araç lastiklerinin yeniliğine
D) Yolun eğimine

14. Virajlı yol kesimlerinde merkez kaç kuvveti ne demektir?
A) Aracı viraj dışına doğru iten güç
B) Aracı viraj içine doğru iten güç
C) Motorun çekiş gücü
D) Araçtaki frenleme gücü

15. Frenleme sırasında, araç hızı ile yük hızı arasındaki ilişkiyi aşağıdakilerden hangisi açıklar?
A) Araç hızı ile yük hızı birbirine eşittir.
B) Yük hızı araç hızından fazladır.
C) Araç hızı ile yük hızı arasında bir ilişki yoktur.
D) Araç hızı yük hızından fazladır.

16. Yakını ve uzağı gösteren farlar kaç metre ilerisini aydınlatacak şekilde ayarlanmalıdır?
A) Kısa 20 m- Uzun 50 m  B) Kısa 25 m -Uzun 75 m
C) Kısa 25 m- Uzun 100 m  D) Kısa 50 m -Uzun 100 m

17. Yan rüzgârların aracın yön değiştirmesine etken olduğu alanlarda sürücü nasıl hareket etmelidir?
A) Hızını arttırmalıdır
B) Kesinlikle fren yapmamalıdır
C) Hızını azaltmalıdır
D) Mümkün olduğunca yüksek viteste hareket etmelidir

18. Kış şartlarında hangi lastikler daha fazla tutunma sağlar?
A) Dar ve havası inik lastikler
B) Geniş ve havası doğru şişirilmiş lastikler
C) Geniş ve havası inik lastikler
D) Dar ve havası doğru şişirilmiş lastikler

19. Haritanın sol kenar çizgisi hangi yönü gösterir?
A) Güney  B) Doğu
C) Kuzey  D) Batı

20. Sınırları gösteren haritalara ne ad verilir?
A) Fiziki haritalar 
B) Siyasi haritalar
C) Beşeri ve ekonomik haritalar 
D) Özel amaçlı haritalar

21. Aşağıdakilerden hangisi büyük ölçekli haritaların özelliklerindendir?
A) Ayrıntı azdır 
B) Küçültme oranı fazladır
C) Ölçek paydası küçüktür 
D) Gösterilen gerçek alan fazladır

22. Standart hale getirilen araç takip sistemleri konum bilgilerini nasıl gönderebileceklerdir?
A) Zamana göre anlık ve/veya periyodik 
B) Zamana bağlı kalmaksızın
C) Mesafeye bağlı kalmaksızın 
D) Bölgeye bağlı kalmaksızın

23. Araç takip sistemlerinden olan “karakutu” sistemlerle aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?
A) Aracın ne kadar mola verdiği 
B) Hız ihlali yapıp yapmadığı
C) Aracın yaptığı ortalama hız 
D) Online araç takip

24. Kopma ve ayrılmalar hariç olmak üzere bacak yaralanmalarında, turnike uygulama bölgesi neresidir?
A) Diz kapağının olduğu bölge 
B) Ayak bileğinin olduğu bölge
C) Diz ile kalça arası 
D) Diz ile ayak arası
25. Kimyasal madde yanıklarında yaralıya yapılacak ilk yardım nasıl olmalıdır?
A) Yanık bölge oksijenli su ile temizlenip kapatılır
B) Yanan yer bol su ile yıkanır ve kapatılır
C) Yanık bölge oksijenli su ile temizlenip açık bırakılır
D) Yanan yer bol su ile yıkanır açık bırakılır

26. Kırıkları, çıkık ve burkulmalardan ayıran fark aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çıkık ve burkulmalarda şişme görülür, kırıklarda görülmez
B) Çıkık ve burkulmalarda ağrı görülür, kırıklarda görülmez
C) Çıkık ve burkulmalar kemiklerin her bölgesinde görülür, kırıklar eklem yerlerinde görülür
D) Çıkık ve burkulmalar, hareketli eklem bölgelerinde görülür, kırıklar kemiklerin her yerlerinde görülebilir

27. Aşağıdakilerden hangi tür yaralılar oturuş pozisyonuna alınmaz?
A) Omurga kırıklarında 
B) Göğüs kemiği kapalı kırıklarında
C) Kaburga kemiği kırıklarında 
D) Kol kemiği kırıklarında

28. Burun kanamalarında ilk yardım nasıl yapılır?
A) Yaralı oturtulur, başı hafifçe öne eğilir, burun parmaklarla sıkılır,
B) Yaralı sırt üstü yatırılır, başı hafifçe sağa döndürülür, burun parmaklarla sıkılır
C) Yaralı oturtulur, başı hafifçe arkaya doğru eğilir, burun parmaklarla sıkılır
D) Yaralı sırt üstü yatırılır, başı hafifçe arkaya doğru eğilir, burun parmaklarla sıkılır

29. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi karayollarında oluşan trafik kazalarında “asli kusur” sayılan hallerdendir?
A) Dur işaret levhasında durmadan geçmek
B) Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak
C) Aracın taşıma sınırı üstünde yük ve yolcu almak
D) Trafiğe uygun olmayan araçla karayoluna çıkmak

30. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarında “asli kusur” sebebi sayılmaz?
A) İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girmek
B) Trafik polisinin dur emrine uymamak
C) Hız sınırlarını % 30’ u aşmak
D) Şehirler arası karayollarının taşıt yolu kısmı üzerinde zorunlu haller dışında park etme duraklama yapmak

31. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre kesik yol çizgileri hangi yola çizilir?
A) Tepe üstüne yaklaşan yollara
B) Görüş açısı açık olan yollara
C) Köprü ve tünele yaklaşan yollara
D) Dönemeç veya yaya geçitlerine yaklaşan yollara

32. Aşağıdakilerden hangisi motorlu araç kazalarının önlenmesi amacıyla sürücülerin alması gereken tedbirlerden birisidir?
A) Kışın soğutma donanımında antifriz kullanmak
B) Kusurlu dahi olsalar, bir kazayı önlemek amacıyla daima yayalara ilk geçiş hakkını vermek
C) Yaya geçidi, okul geçidi ve kaldırımların daima sağını kullanmak
D) Trafik işaretlerinin her türlü olumsuz koşulda dahi yeterli uzaklıktan görülmesini sağlamak

33. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aralıklı olarak yanıp sönen kırmızı ışığın anlamı nedir, bu ışıkta ne yapılır? 
A) Dur anlamındadır.Yol kontrol edildikten sonra yeniden hareket edilir
B) Dur anlamındadır. Bir trafik kazasının olduğunu bildirir
C) Yavaşla anlamındadır. Diğer araçlara yol verileceğini gösterir
D) Tehlike anlamındadır, bu yerden yavaş ve dikkatli geçilir.

34. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında adli kusur sebebi sayılır?
A) Bir araca arkadan çarpma 
B) Kırmızı ışıkta geçme 
C) Sürücü belgesi olmadan araç kullanma
D) Dönüş kurallarına uymama

35. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre parketmenin yasak olduğu yer ve hallerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Geçiş yolları önünde ve üzerinde parketmek yasaktır
B) Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden 5 metrelik mesafe içinde parketmek yasaktır
C) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden 15 metrelik mesafe içinde parketmek yasaktır.
D) Okul hastane ve benzerlerinin giriş çıkış kapılarının her iki yönünden 10 metrelik mesafe içinde parketmek yasaktır.

36. Sigorta poliçelerinde aksi kararlaştırılmadı ise, poliçenin başlama ve bitiş günlerinde sigorta Türkiye saati ile kaçta başlar ve kaçta sona erer?

A) Sabah 08.30 da başlar, akşam 17.30 da biter. 
B) Sabah 08.30da başlar, akşam 17.00 da biter
C) Öğlen 12.00 da başlar, öğlen 12.00 de biter 
D) Sabah 09.00 da başlar, akşam 17.30 da biter

37. Sigorta sözleşmesindeki taraflardan her birinin diğerine, sözleşmeyi kabul edip etmemesinde etkili olabilecek bütün bilgileri, talep edilmemiş olsalar bile, vermesini gerektiren sürece ne ad verilir?
A) Azami İyi Niyet Prensibi 
B) Sigorta Edilebilir Menfaat Prensibi
C) Taşıyıcının Malı Teslim Alma Kuralı 
D) Tazminat Prensibi

38. Karayolları Trafik Kanununda düzenlenen Garanti Fonu aşağıdaki zararlardan hangisini karşılamaz?
A) Kazayı yapan motorlu aracın tespit edilmemesi durumunda kişiye gelen bedensel zararları
B) Çalınan veya gasp edilen aracın bedelini
C) Zorunlu mali sorumluluk sigortasını yapan sigortacının mali bünye zafiyeti nedeniyle sürekli olarak bütün branşlarda ruhsatlarının iptal edilmesi ya da iflası halinde sigortacının ödemekle yükümlü olduğu maddi ve bedensel zararları
D) Çalınan veya gasp edilen aracın kazaya karışması ve işletenin kusursuzluğu nedeniyle sorumlu tutulamaması durumunda kişiye gelen zararları

39. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre M ve P türü yetki belgesi sahipleri; teslim aldıkları eşyayı, teslim aldıkları günden itibaren, iliçi taşımalarda en geç kaç gün içinde taşımak ve bu süreler içinde teslimat şekline uygun olarak alıcısına ulaştırmakla yükümlüdürler?
A) 2 B) 3 C) 5 D) 7

40. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır?
A) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.
B) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari taşımalar
C) Lastik tekerlekli traktörlerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar
D) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar.

41. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdaki yetki belgesi sahiplerinden hangisi ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapabilir?
A) K1  B) K2  C) K3  D) C2

42. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, P türü yetki belgesi sahibi firmaların sözleşmeli taşıt oranları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Özmal taşıt sayısı kadar sözleşmeli taşıt kullanabilirler
B) Özmal taşıt sayısının yarısı kadar sözleşmeli taşıt kullanabilirler
C) Özmal taşıt sayısının iki katı kadar sözleşmeli taşıt kullanabilirler
D) Sözleşmeli araç çalıştıramazlar

43. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; K2 yetki belgesi için başvuranların ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kaç adet eşya taşımaya mahsus özmal birim taşıta sahip olmalıdır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

44. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre K1, K3, L1, M1, M2, N ve P türü yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek taşıtlar için yaş şartı nedir?
A) 10 yaş  B) 14 yaş  C) 19 yaş  D) Yaş şartı aranmaz

45. Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Artvin/Türkgözü sınır kapısı - Gürcistan
B) Kırklareli/Dereköy sınır kapısı - Bulgaristan
C) Gaziantep/Cilvegözü sınır kapısı - Suriye
D) Kırklareli/İpsala sınır kapısı - Yunanistan

46. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdakilerden hangisi “taşıtların yüklü veya yüksüz olarak karayollarında güvenli seyirlerini temin amacı ile uzunluk, genişlik ve yüksekliklerinin azami sınırlarını belirleyen ölçü”dür?
A) İstiap haddi 
B) Taşıma hattı 
C) Gabari 
D) Taşıma kapasitesi

47. ADR’ ye göre Sınıf 8, ambalajlama grubu III ne anlama gelir?
A) Hafif asidik madde 
B) Ek tehlikesi olmayan madde 
C) Çok asidik madde
D) Çok tehlikeli madde

48. ADR’ye göre turuncu ikaz levhasının üst yarısındaki numaralardan tehlikenin arttığını nasıl anlaşılır?
A) Tehlike numarasının tekrarlanmasından
B) Tehlike numarasının önüne “X” harfi gelmesinden
C) Tehlike numarasının önüne “Z” harfi gelmesinden
D) Tehlike numarasının önüne “L” harfi gelmesinden.

49. ADR’ye göre aşağıdakilerden hangisi gazların sınıf numarasıdır?
A) Sınıf 2  B) Sınıf 4.1  C) Sınıf 5.2  D) Sınıf 6.1
50. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde ikinci defa 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri kaç ay geri alınır?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 5

1

B

11

A

21

C

31

B

41

C

2

D

12

B

22

A

32

D

42

D

3

B

13

A

23

D

33

A

43

A

4

B

14

A

24

C

34

C

44

D

5

B

15

A

25

B

35

D

45

B

6

A

16

C

26

D

36

C

46

C

7

A

17

C

27

A

37

A

47

A

8

A

18

D

28

A

38

B

48

A

9

C

19

D

29

B

39

A

49

A

10

C

20

B

30

C

40

B

50

C

 
 
 
 

İlgili  Makaleler