29 EYLÜL 2012 SRC 4 SINAV SORULARI

Kullanıcı Oyu:  / 0
En KötüEn İyi 

src4sinavsorularivecevaplar1

SRC 4 SINAV SORULARI

src 4 sınav soruları ve cevapları src4 soru indir pdf test aralık 4014 hakkında bilgi içerir. src4 sınav soruları, src sınav soruları, src4 sınav soruları ve cevapları, src sınav soruları ve cevapları, src sınav soru ve cevapları, src sınav soruları indir, src4 sınav soruları, src 4 sınav soru ve cevapları, haziran src4 sınav soruları, src sınav soruları ve cevapları pdf 29 EYLÜL 2012 SRC 4 SINAV SORULARI

29 EYLÜL 2012 SINAV SORULARI

1) “KavŞaklar kazaların oluŞmasında büyük bir potansiyeldir.”
KavŞaklara yaklaŞmada sürücüler için en doğru davranıŞ aŞağıdakilerden hangisidir?
A) Trafik ışığı yeşil yanıyorsa hız kesmeden devam edilmeli.
B) Trafik ışığı yeşil yanarken kavşakta trafik yoğunluğu olsa bile geçiş hakkı kullanılmalı.
C) Yavaşlamalı ve gitmek istenilen yönün sinyali verilmeli.
D) Kavşaktan düz geçilecekse 3 veya 4 şeritli yollarda en sol şeride erken girilmeli.

2) Motorlu araçlarda; viraj içinde gereğinden fazla gaza basmanın veya fren yapmanın etkileri aŞağıdakilerden hangisidir?
A) Viraj daha güvenli ve hızlı dönülür.
B) Merkez-kaç kuvveti azalarak güvenli dönüş sağlanır.
C) Tekerleklerin yol ile teması daha da artar ve kayma hareketi önlenir.
D) Tekerleklerin yol ile teması daha da azalır ve kayma hareketi kolaylaşır.

3) Dört zamanlı motorlarda çalıŞma sırası aŞağıdakilerden hangisidir?
A) Emme-sıkıştırma-ateşleme-eksoz
B) Sıkıştırma-emme-ateşleme-eksoz
C) Ateşleme-emme-sıkıştırma-eksoz
D) Emme-ateşleme-sıkıştırma-eksoz

4) Bir taŞıtın yüksüz ağırlığı ile taŞımakta olduğu sürücü, hizmetli, yolcu ve eŞyanın toplam ağırlığı aŞağıdakilerden hangisidir?
A) Yüklü ağırlık
B) Dingil ağırlığı
C) Toplam ağırlık
D) Azami ağırlık

5) Hava frenli bir araçta hava basıncı çok çabuk düŞüyorsa sebebi aŞağıdakilerden hangisidir?
A) Hidrolik yağı eksilmiştir.
B) Borularda ve rekorlarda kaçak vardır.
C) Fren balataları aşınmıştır.
D) Fren balataları ıslanmıştır.

6) Lastik havalarının normalden az olması, aŞağıdaki zararlardan hangisine neden olur?
A) Lastik yan duvarları aşırı esner.
B) Lastikler orta kısımlarından aşınır.
C) Direksiyonda sarsıntı meydana gelir.
D) Ön düzen ayarları bozulur.

7) Yan yana çizilmiŞ iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi boyunca hangi yasak getirilmiŞtir?
A) Karayolunu bölünmüş yol durumuna getirmiştir ve çizgilerin soluna geçmek kesinlikle yasaktır.
B) Çizgi boyunca durmak, duraklamak ve park etmek yasaktır.
C) Karayolunu tek yönlü yol durumuna getirmiştir ve öndeki araçları geçmek yasaktır.
D) Karayolunu tek yönlü hale getirmiştir ve ağır araçların sol tarafa geçmesi yasaktır.

8) GeçiŞ üstünlüğüne sahip olan araçların birbirleriyle karŞılaŞmaları halinde geçiŞ üstünlüğü aŞağıdakilerden hangisinde doğru sıralanmıŞtır ?
A) İtfaiye - zabıta- sivil savunma
B) Trafik - zabıta - cankurtaran
C) Cankurtaran - itfaiye - zabıta
D) Koruyan ve korunan araçlar - sivil savunma - trafik – cankurtaran

9) KavŞaklara yaklaŞırken kaç metre kala Şerit değiŞtirmek yasaktır?
A) Yerleşim birimi içinde 30 m, yerleşim birimi dışında 150 m.
B) Yerleşim birimi içinde 30 m, yerleşim birimi dışında 200 m.
C) Yerleşim birimi içinde 60 m, yerleşim birimi dışında 250 m.
D) Yerleşim birimi içinde 70 m, yerleşim birimi dışında 300 m.

10) Trafiği aksatmadan ve tehlikeye düŞürmeden nasıl Şerit değiŞtirilir?
A) Arkadan gelen araç yoksa işaret vermeden manevraya başlayarak.
B) Girilecek şeridin boş olduğu görüldükten sonra işaret vererek.
C) Arkadan gelen araçların durumuna göre ani ve hızlı hareket ederek.
D) Arkadan gelen araçları ikaz edip onları yavaşlatarak.

11) "Çekilen aracın freni bozuk ise, çeken araç ile arasındaki açıklığın 1 metreden fazla olmaması, bağlantının iki aracın birbirine yaklaŞmalarını önleyecek Şekilde (çeki demiri) olması, bu halde saatte ............, diğer hallerde ...........kilometreden fazla hızla sürülmemesi zorunludur."
Yukarıdaki boŞlukları doldurunuz.
A) 10 kilometre - 15 kilometre B) 15 kilometre - 20 kilometre C) 20 kilometre - 25 kilometre D) 20 kilometre - 30 kilometre

12) İŞaretleme reflektörü hangi araçlarda ve kaç adet bulundurulmalıdır?
A) Bütün motorlu ve motorsuz araçlarda 1 adet
B) Sadece motorlu araçlarda 1 adet
C) Özel otomobillerde 1 adet
D) Motosiklet ve motorlu bisiklet hariç, bütün motorlu araçlarda en az 2 adet

13) Aracın dönemeç veya tepe üstü gibi görüŞün yeterli olmadığı yerlerde bozulması halinde, uyarı reflektörlerinin en az kaç metre uzaklıkta koyulması gerekir?
A) Aracın önüne 20 metre uzaklıkta
B) Aracın önüne ve arkasına 30 metre uzaklıkta
C) Aracın arkasına 50 metre uzaklıkta
D) Aracın önüne ve arkasına 150 metre uzaklıkta

14) Sollama yapıldıktan sonra sol Şeritte ne zamana kadar ilerlenir?
A) Karşı yönden gelen araç görülene kadar.
B) İstenildiği kadar.
C) Geçilen araç dikiz aynasından görülene kadar.
D) Geçilen araç işaret verene kadar.

15) “Uluslararası Karayolu TaŞımacılığı Yapan TaŞıtlarda ÇalıŞan Personelin ÇalıŞma Sürelerine ŞliŞkin Avrupa AnlaŞması” (AETR)’na göre kesintisiz günlük dinlenme süresi 11 saattir. Sabit bir hafta içinde 3 defadan fazla olmamak üzere bu süre en az kaç saate düŞürülebilir?
A) 7
B) 8
C) 9
D) 10

16) AETR’ye göre; her otuz saatlik süre boyunca taŞıt en az iki sürücü tarafından kullanılıyorsa her bir sürücü kaç saat kesintisiz dinlenme süresi kullanır?
A) 8
B) 9
C) 10
D) 11

17) AETR’ye göre; herhangi bir onbeŞ günlük sürede toplam taŞıt kullanma süresi kaç saati geçemez?
A) 70
B) 90
C) 120
D) 150

18) AŞağıdakilerden hangisi mobil izleme sisteminin özelliklerinden değildir?
A) Araçlar online (7x24) ve offline (geçmişe yönelik) takip edilebilir.
B) Sistem GPS tabanlı olduğundan araçların konumu hassas bir şekilde belirlenir.
C) Araçlarla ilgili her türlü bilginin etkin bir şekilde raporlanması sağlanır.
D) Gidilecek güzergahı belirler.

19) AŞağıdakilerden hangisi karar alma davranıŞı olarak adlandırılmaz?
A) Olası seçenekleri belirleme.
B) Düşünmeden hareket etme.
C) Her seçenekte izlenecek yolu belirleme.
D) Sonuçların istenirliğini belirleme.

20) Trafik iŞaretlerine uymada; önceliklere göre aŞağıdaki sıralamalardan hangisi doğru olarak verilmiŞtir?
A) Trafik polisi, trafik işaret levhaları, trafik ışıkları
B) Trafik polisi, trafik ışıkları, trafik işaret levhaları
C) Trafik ışıkları, trafik polisi, trafik işaret levhaları
D) Trafik ışıkları, trafik işaret levhaları, trafik polisi

21) AŞağıdakilerden hangisi hız körlüğünün sonucu değildir?
A) Nesneleri fark etmenin zorlaşması.
B) Araç ergonomisinde değişim.
C) Yaya trafiğinin tehlikeye girmesi.
D) Ani değişimlerin yakalanmasının zorlaşması.

22) Bir kiŞinin kendisini karŞısındaki kiŞinin yerine koyarak, olaylara onun bakıŞ açısıyla bakması ve o kiŞinin duygu ve düŞüncelerini doğru olarak anlaması, hissetmesi ve bu durumu ona iletmesi sürecine ne ad verilir?
A) Kişilik tanımı yapabilme yeteneği
B) Empati yeteneği
C) Bireyin kendini ifade edebilme gücü
D) Yaratıcılık yeteneği

23) AŞağıdakilerden hangisi “Mobil izleme Sisteminin” amaçlarından birisi değildir?
A) Araçla ilgili bilgilere erişim.
B) Sürücü denetiminin sağlanması.
C) Personelin eğitilmesi.
D) İnternetten araç izleme.

24) Sürücünün sicil bilgileri, iŞ deneyimi, sağlık ve eğitim durumu, sürücü belgesi uygunluğu, sürücü kariyer planlaması, sürücü eğitimi ve gerekli sertifikaların tedariki, sürücü harcırahlarının tespiti ve güzergah avanslarının belirlenmesi gibi bileŞenler aŞağıdakilerden hangisinin temel bileŞenleridir?
A) Sürücü Bilgi Takip Sistemi
B) Müşteri İlişkileri Yönetimi
C) Güzergah Planlama
D) Depo Antrepo Operasyonları

25) Tehlikeli madde taŞıyan sürücülerinin uyması gereken hız limitleri aŞağıdakilerden hangisidir?
Yerleşim yeri içinde Yerleşim yeri dışında Otoyolda
A) 30 km. 50 km. 80 km.
B) 40 km. 60 km. 70 km.
C) 20 km. 40 km. 50 km.
D) 30 km. 50 km. 60 km.

26) AŞağıdakilerden hangisi gazların sınıf numarasıdır ?
A) Sınıf 4.1
B) Sınıf 2.2
C) Sınıf 5.2
D) Sınıf 6.1

27) AŞağıdakilerden hangisi sıvı madde yangınlarıdır ?
A) A sınıfı yangınlar
B) B sınıfı yangınlar
C) C sınıfı yangınlar
D) D sınıfı yangınlar

28) Bir sürücün 24 saatlik bir çalıŞma gününde toplam araç kullanma süresi, kesintisiz araç kullanma süresi ve bu ikisinin arasında vermesi gereken mola ne kadardır?
A) 9 saat, 5 saat, 30 dakika
B) 8 saat, 4,5 saat, 30 dakika
C) 9 saat, 4,5 saat, 45 dakika
D) 9 saat, 4,5 saat, 30 dakika

29) AŞağıdakilerden hangisi kasko sigortalarında kesinlikle teminat dıŞında kalır?
A) Aracın çalınması.
B) Araçta taşıma sınırından fazla yük ve yolcu taşınması yüzünden meydana gelen zararlar.
C) Aracın yanması.
D) Aracın devrilmesi.

30) Karayolu TaŞıma Kanunu’na göre; sigortacılar hak sahibinin kaza veya zarara iliŞkin belgeleri sigortacıya ilettiği tarihten itibaren, sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarı hak sahibine kaç iŞ günü içerisinde ödemek zorundadır?
A) 5 iş günü içinde
B) 8 iş günü içinde
C) 10 iş günü içinde
D) 30 iş günü içinde

31) Sorumluluk sigortası tazminatına yol açan ve yurtiçinde meydana gelen olay, sigorta ettiren veya hak sahibi tarafından öğrenildiği tarihten itibaren kaç iŞ günü içinde sigorta Şirketine ihbar edilir?
A) 15
B) 30
C) 45
D) 60

32) AŞağıdakilerden hangisi zorunlu sigorta çeŞitlerinden birisi değildir?
A) Koltuk Ferdi Kaza Sigortası
B) Nakliyat Emtia Sigortası
C) Tehlikeli Maddeler Sorumluluk Sigortası
D) Tüpgaz Sorumluluk Sigortası

33) Limit noktası nedir?
A) Virajlara yaklaşırken virajın keskinliğini anlamayı sağlayan yöntemdir.
B) Sürücülerin sabır sınırlarına verilen addır.
C) Bir aracın yapabildiği en yüksek hızdır.
D) Bir aracın öndeki araca olan takip mesafesidir.

34) AŞağıdakilerden hangisi yanlıŞtır?
A) Sağa ve sola devamlı virajlar işareti, birbirini 100 metreden daha kısa mesafede takip eden tehlikeli virajların varlığını belirtmektedir.
B) Görüş kısıtlanması ve iki şeritli yollarda sollama (geçme) yasağı virajlar için geçerli değildir.
C) Virajlara girişte, güvenlik için en önemli faktör "giriş hızı"dır.
D) Hızı azaltmakla, virajda karşılaşılacak etkiler en aza indirilmiş olur.

35) Haritalar üzerindeki kırmızı renkli küçük üçgen flamalar ( bayraklar) nereleri göstermek için kullanılır?
A) Yasak bölgeleri
B) Gümrük kapılarını
C) Turistik bölgeleri
D) Hava limanlarını

36) AŞağıdakilerden hangisi ülke, kıta gibi geniŞ alanları göstermek için kullanılan ve ölçeği 1/500.000 den küçük olan haritalardır?
A) Büyük ölçekli haritalar
B) Beşeri ve ekonomik haritalar
C) Küçük ölçekli haritalar
D) Siyasi haritalar

37) AŞağıdakilerden hangisi hız artıŞının sonuçlarından değildir?
A) Çevreden bilgi toplama süresinde artış
B) Seçici dikkatin azalması
C) Koordinasyon hakimiyetinde bozukluk
D) Görüş mesafesinde daralma

38) Kırıkları, çıkık ve burkulmalardan ayıran fark aŞağıdakilerden hangisidir?
A) Çıkık ve burkulmalarda şişme görülür, kırıklarda görülmez.
B) Çıkık ve burkulmalarda ağrı görülür, kırıklarda görülmez.
C) Çıkık ve burkulmalar kemiklerin her bölgesinde görülür, kırıklar eklem bölgesinde görülür.
D) Çıkık ve burkulmalar hareketli eklem bölgelerinde görülür, kırıklar kemiklerin her bölgesinde görülebilir.

39) Yara yerinde yabancı cisim varsa ilk müdahale nasıl olmalıdır? A) Yabancı cisim çıkarılarak pansuman yapılır. B) Yabancı cisme dokunulmaz etrafı sargı bezi ile sarılır. C) Yabancı cisim çıkarılarak yara yeri örtülmelidir. D) Yabancı cisim çıkarılarak yaraya tampon uygulanır.

40) Göğüsteki açık yaralanmanın en önemli tehlikelerinden birisi aŞağıdakilerden hangisidir?
A) Kalp atışının artması
B) Kalp atışının azalması
C) Yaranın kolay mikrop alması
D) Göğüs kafesine giren havanın akciğeri küçültmesi

41) Kapalı karın yaralanmasında darbe alınan yere aŞağıdakilerden hangisi uygulanır?

A) Ağrı kesici merhem sürülür.
B) Alkolle masaj yapılır.
C) Sıcak tatbik edilir.
D) Soğuk tatbik edilir.

42) AŞağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılır?
A) Aşırı hızla seyretmek
B) Yorgun ve uykusuz araç kullanmak
C) Kavşaklarda ilk geçiş hakkına uymamak
D) Bölünmüş yolda öndeki aracı geçmek

43) AŞağıda verilen sınır kapıları ve il eŞleŞtirmelerinden hangisi yanlıŞtır?

A) Kapıkule-Edirne
B) Gürbulak-Ağrı
C) Sarp-Artvin
D) Öncüpınar-Gaziantep

44) Sisli havalarda, aracın kayganlık faktörü arttığında aŞağıdakilerden hangisi yapılır?
A) Hız azaltmadan yola devam edilir.
B) Takip mesafesini arttırarak, yolun sağındaki yol çizgisi takip edilir.
C) Uzun farlar yakılarak, hız azaltmadan yola devam edilir.
D) Kısa farlar yakılarak, hız kesmeden yola devam edilir.

45) Karayolu TaŞıma Yönetmeliğine göre, aŞağıda belirtilen yetki belgesi türlerinden hangisine sahip olanlar kiralık araç kullanamaz?
A) L1
B) M2
C) N1
D) P2

46) AŞağıdakilerden hangisi Karayolu TaŞıma Yönetmeliği’nin kapsamı dıŞındadır?
A) Kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımaları.
B) Taşıma işleri komisyonculuğu yapanlar.
C) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı ve tesisleri.
D) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.

47) Karayolu TaŞıma Yönetmeliğine göre; N2 yetki belgesi sahiplerinin yurtiçinde faaliyet gösterebilmeleri için, Şube veya acente Şeklinde örgütlenmeleri ile ilgili olarak aŞağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) En az 2 coğrafi bölgede ve her bir bölgede olmak üzere en az 2 ilde
B) En az 3 coğrafi bölgede ve her bir bölgede olmak üzere en az 2 ilde
C) En az 7 coğrafi bölgede ve her bir bölgede olmak üzere en az 2 ilde
D) En az 2 coğrafi bölgede ve her bir bölgede olmak üzere en az 3 ilde

48) Karayolu TaŞıma Yönetmeliği’ne göre, K1, K3, L1, M1, M2, N türü, P türü yetki belgeleri için asgari kapasiteyi sağlayacak sayıda özmal taŞıtların ilk baŞvuru ve faaliyet süresince kaç yaŞından büyük olmaması Şarttır?
A) 10
B) 14
C) 20
D) Yaş şartı aranmaz

49) Karayolu TaŞıma Yönetmeliğine göre, taŞıtlarla ilgili olarak aŞağıdakilerden hangisi yanlıŞtır?

A) Taşıtın yaşı, imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanır.
B) Römork ve yarı römorklarda yaş şartı aranmaz.
C) Kapalı kasa olmayan taşıtlar eşya taşımalarında kullanılamaz.
D) Kamyon tek başına bir birim taşıt sayılır.

50) Karayolu TaŞıma Yönetmeliğine göre, M ve P türü yetki belgesi sahipleri; teslim aldıkları eŞyayı, teslim aldıkları günden itibaren, yurtiçi taŞımalarda en geç kaç gün içinde taŞımak ve bu süreler içinde teslimat Şekline uygun olarak alıcısına ulaŞtırmakla yükümlüdürler?

A) 2
B) 3
C) 5
D) 7

1

C

11

B

21

B

31

B

41

D

2

D

12

D

22

B

32

B

42

C

3

A

13

B

23

C

33

C

43

D

4

A

14

C

24

A

34

B

44

B

5

B

15

C

25

D

35

B

45

D

6

A

16

A

26

B

36

C

46

D

7

A

17

B

27

B

37

A

47

B

8

C

18

D

28

C

38

D

48

D

9

A

19

B

29

B

39

B

49

C

10

B

20

B

30

B

40

D

50

B


 

 
 
 
 

İlgili  Makaleler